4-річному хлопчику суд присудив довічний термін

Picture

Військовий суд Єгипту помилково звинуватив 4-річного хлопчика у вбивстві і декількох замахах, і засудив його до довічного ув’язнення, переплутавши ім’я малюка з ім’ям справжнього злочинця.

Як повідомляє BBC, 4-річний Ахмед Мансур Кураньї Шарара був засуджений разом зі 115 іншими обвинуваченими у зв’язку з бунтами, влаштованими в 2014 році соратниками “Братів мусульман”.

На ділі ж до відповідальності повинен був бути притягнутий 16-річний Ахмед Мансур Кураньї Алі, але працівники суду з якоїсь причини переплутали імена хлопчиків, через що малюк був засуджений до довічного ув’язнення за те, чого не робив.

Адвокат засудженого дитини пояснив представникам преси, що свідоцтво про народження Ахмеда суд не запитував, тому суддя, що розглядав справу про бунтівників, навіть не підозрював, що один з обвинувачених – це вихованець дитсадка.

За даними журналістів, помилка була швидко помічена і справжній злочинець, який скоїв вбивство, кілька замахів, а також псування держмайна, вже засуджений. А ось батьків незаконно засудженого Ахмеда попередили, щоб вони нікому не розповідали про судову помилку. Поліція заявила родині Шарара, що їй нічого не буде загрожувати, якщо всі її члени будуть мовчати про те, що трапилося.

Вам також має сподобатись...