А ви кажете: старість

 Як 68-річна бабуся дебютувала в боях без правил

У Колорадо відбувся, мабуть, самий дивний поєдинок ММА (змішані бойові мистецтва). На турнірі зі змішаних єдиноборств Sparta Combat League в Колорадо дебютувала 68-річна американка Енн Перес де Техада.

Суперницею літньої спортсменки стала її 24-річна співвітчизниця Лаура Деттман. Сам бій тривав недовго і сенсації не сталося. Перемогла молодша.

Вже в першому раунді Перес відправили в технічний нокаут. Рефері зупинив бій через явну перевагу молодої спортсменки.

Киянка Віра, яка відсвяткувала 91 день народження, не хоче старіти і заявляє про активну життєву позицію. Жінка доводить це в житті та в фотопроекті “Старість”, який реалізувала фотограф Ірина Сухомлинова.

Віра постійно рухається і не любить лежати, вона впевнена, що жіноча старість повинна бути красивою. Жінка розповіла, що у неї немає проблем з тиском, тому вона активно робить зарядку, яка включає віджимання і присідання. Також у неї немає проблем з тиском.

“Взагалі, я завжди вела активний спосіб життя. У мене навіть є грамота за перше місце в жіночому забігу на 500 метрів в 1967 році. Тоді мені було 42”

Секрет активності в 91 рік в тому, за словами Віри, що ніколи не потрібно думати про погане і налаштовуватися тільки на хороше і знаходити те, що надихає. Жінка відчуває себе на 45 років і ретельно стежить за модою, підбираючи гардероб в той час, як виходить на вулицю. Така тенденція почалася в той момент, коли Віра змогла сама оплачувати собі послуги швачки. 37415_CCwuX2zZhcVU 37415_fY0cYbcFxZug 37415_UZ1g5Q1XOPO6 37415_y6hoUcPmqudj 37415_yWOTlxU6zv9Y 37415_rbVWorMLcfT4 37415_L9qnqgy3B5PD

94-річна героїня УПА не настільки екстравагнтна як її дещо молодші згадані тут героїні, але теж давно стала зіркою мережі

Питання визнання учасників УПА героями є в Україні провокативним і використовується політиками для провокацій. Російська пропаганда використовує міфи про бандерівців для залякування жителів Донбасу. Але приклад життя Євгенії Геник не можна обійти стороною. Її фотографії використовували для проекту “Листи на фронт”, в якому розкажуть про тих, хто колись зі зброєю захищали територіальну цілісність країни.

Зараз їй 94 роки, проте в 18 років Євгенія Геник вступила до лав УПА, за що потім її вислали до Сибіру. Жінка втекла з табору і пішки прийшла додому. Вона живе в Коломиї Івано-Франківської області і робить неймовірні прикраси. Про неї написав український кінорежисер Іван Кравчишин на сторінці в Facebook .

“Про її золоті руки знає весь світ, тому що пані Євгенія Геник майстер на всі руки. Вона вишиває, робить прикраси. Одним словом, все, що ви зараз бачите на фотографіях – вона зробила своїми руками!”, – коментує він фотографії жінки в своїх виробах.

Її фотографії викликали захоплення серед користувачів соціальних мереж. Жінки пишуть, що вона є справжнім прикладом сили духу.

завантаження (2) завантаження

джерело

Вам також має сподобатись...