Ісламісти підірвали храм Богоматері Чудесної

Халдейсько-католицький патріарх Вавилону Луїс Рафаель Сако підтвердив знищення історичної святині в Мосулі.

«Атаки на храми — це гріх проти Бога і людства» , — сказав архиєпископ Сако. Християнський арабськомовний портал Abouna.org цитує слова патріарха, який сказав, що ісламісти таким чином намагаються винищити християнський спадок Іраку та повністю вигнати християн із країни.

За повідомленнями арабських медій, терористична «Ісламська держава» минулої неділі висадила в повітря у Мосулі відомий храм, що був присвячений Богородиці, з характерною високою вежею. Збудована 1870 року святиня була даром Євгенії де Монтіхо, французької імператриці, дружини Наполеона ІІІ. Як пише місійна аґенція «Fides», перед детонацією евакуювали мешканців поблизьких будинків. Раніше терористи сплюндрували храм,але цього їм вочевидь виявилося замало.

Як каже с. Луїджіна Сако, настоятелька халдейського згромадження Дочок Діви Марії, до війни цей храм був у великій повазі серед мусульман. Вони його називали «храмом Мадонни Чудесної». Одразу після того як т.зв. Ісламська держава захопила Мосул, святиню зайняли терористи, з храмової вежі скинули хрест. За повідомленнями, там був суд, а заодно в’язниця, де затриманих піддавали тортурам.

Патріарх Сако вчергове закликав міжнародну спільноту і релігійних керівників , аби закінчити конфлікт в Іраку та захистити неповинних цивільних громадян. «Треба створити умови для справедливого і загального миру в Іраку», — сказав архиєпископ Сако. На його переконання, іракський уряд повинен ужити невідкладних дій, щоб побороти тероризм і повернути нормальні умови в Мосулі.

джерело

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь