У Каліфорнії заплакала статуя Божої Матері

Статуя Діви Марії в каліфорнійському місті Фресно виливає сльози. Про це розповідає цілий ряд очевидців. За твердженнями членів сім’ї, які є власниками статуї, незрозуміле слізоточення триває вже близько півтора року.

За свідченнями очевидців, рідина, схожа на сльози, утворюється в правому оці статуї і стікає по обличчю Діви. Власниця статуї Марія Карденас закріпила у підборіддя скульптури стакан, в який збираються «сльози». Марія ділиться дорогоцінною рідиною з багатьма людьми, які надходили в її будинок.

Очевидці стверджують, що «сльози» мають маслянистий характер, пахну трояндами і течуть безперервно.

У Каліфорнії заплакала статуя Божої Матері

Статую Діви Марії Карденас отримала в подарунок 10 років тому з нагоди Дня матері.Однак незрозумілий феномен почався набагато пізніше – після вбивства двоюрідного брата Марії.

Хоча сім’я Карденас гостинно пускає в свій будинок тих, хто хоче побачити «сльози Богоматері», вона утримується від публікації своєї адреси. «Ми не приховуємо цю статую, але боїмося, як би з нею не сталося чогось поганого», – говорить хранитель святині, який побажав залишитися невідомим. Він також розповів, що подивитися на статую приходили багато священиків, які заявили, що незрозуміле явище «схоже на диво».

Що стосується єпископа міста Фресно Армандо Очоа, то він проявив достатню стриманість. Перш за все, прелат зазначив, що «він тільки що дізнався» про це явище. Він також заявив, що не знає, які саме священики говорили про феномен як про «диво». У всякому разі ніхто з кліриків єпархії до цих пір не подав єпископу офіційного рапорту на цей рахунок.

Вища ступінь довіри до явищ, представляющимся чудовими, формулюється в Католицької Церкви такими словами: «гідно віри». Церковна влада також можуть визнати, що в ті чи інші явища немає нічого, що суперечить католицькій вірі, проте утриматися від визнання їх надприродними.

У Каліфорнії заплакала статуя Божої Матері

«Католицька Церква з крайньою обережністю ставиться до таких питань і всюди, де це можливо, використовує наукові дослідження, – говорить дослідник Майкл О’Ніл. – В першу чергу, робиться спроба з’ясувати, чи є дана рідина людськими сльозами. При можливості статуї просвічуються рентгенівськими променями, щоб виключити можливість шахрайства шляхом використання прихованих порожнин. Іноді з’ясовувалося, що «сльози» статуй виникали з природних причин – наприклад, конденсації вологи або протікання води на сусідній стіні. Лише в дуже рідкісних випадках поява сліз виявлялося неможливо пояснити природними причинами – і тільки тоді Церква говорила, що це надприродне явище ».

На відміну від особистих появ Діви Марії віруючим, коли Вона передає їм ті чи інші послання, сльозоточіння статуй ніякого конкретного послання не несуть, і католики вільні по-своєму тлумачити ці явища, додає О’Нейл. При цьому, не чекаючи офіційного вердикту Ватикану з того чи іншого випадку, віруючі можуть молитися перед такими собі статуями, пам’ятаючи, що сльози є знаком страждань.

«Сенс будь-якого дива полягає в тому, щоб наблизити людину до Христа, – робить висновок дослідник. – Віруючи в те, що статуя Діви Марії виливає сльози, християнин лише глибше задумається про хресну смерть Ісуса Христа і про свої власні гріхи. Такі знаки можуть привести нас до справжнього внутрішнього оновлення ».

джерело

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь