Вирок суду: 320 годин робіт і знищення ноутбука

За даними слідства, в 2014 році мешканка Єкатеринбурга Катерина Вологженінова зі свого комп’ютера розмістила на своїй сторінці у «ВКонтакте» кілька картинок, які експерти визнали екстремістськими. Про це повідомляє « Московський комсомолець ».

На одній з картинок, які стали причиною позову, чоловік у військовій формі, схожий на Володимира Путіна, заносив кинджал над картою Донбасу, а його зупиняла рука, прогятівающаяся з-за кордону зображення. Напис на зображенні свідчила: «Зупини заразу». На іншій картинці була зображена українська дівчина і напис «Смерть московським окупантам». Крім цього Вологженінова репоста текст «Росіяни отруєні і хворі, а українці були, є і будуть вільними» з групи Дмитра Яроша, лідера забороненого в Росії «Правого сектора».

За даними видання « Єкатеринбург Онлайн », суд картинку з кинджалом над Донбасом як доказ провини Вологженіновой не прийняв, бо вважав невстановленої соціальну групу «Представники влади сучасної Росії», яку на думку обвинувачів образила екатерінбурженка.

В результаті суд постановив відправити Вологженінову на 320 годин обов’язкових робіт (по чотири години на день) за статтею 282 КК РФ. Крім того, суд вказав, що ноутбук засудженої та комп’ютерна миша повинні бути знищені.

За даними Ura.ru , Вологженінова брала ноутбук в кредит і жалкує про те, що він повинен бути знищений. Жінка заявила, що буде оскаржувати рішення суду.

Вам також має сподобатись...