Самойлова таки поїде на Євробачення

Співачка Юлія Самойлова таки представить Російську Федерацію на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», однак не в цьому році, а в наступному, інформує replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.

Таких домовленостей вдалося досягти європейським організаторам конкурсу та представникам російського Першого каналу. Цю інформацію оприлюднив очільник російського телеканалу Костянтин Ернст. Днем раніше Москва офіційно відмовилась від трансляції «Євробачення» в цьому році через заборону Києва дозволити Самойловій відвідувати українську територію. Згодом представництво Європейської мовної спілки заявило, що при таких умовах можна вважати, що Росія відмовляється від участі в конкурсі в 2017 році.

Українська сторона не залишила цю новину без коментарів. У офіційній заяві НСТУ зазначається, що російську відмову показувати конкурс можна вважати черговим доведенням того, що основною метою Москви була не участь в Євробаченні, а створення скандалу та негативних настроїв довкола підготовки та проведення конкурсу в Києві. Крім того, українські організатори наголосили, що вони неодноразово пропонували Росії замінити представника на такого, який не порушував українського законодавства.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь